EINDHOVEN, VELDHOVEN, GELDROP, BEST,
MIERLO & SON EN BREUGEL

Bibliotheek Veldhoven

Geplaatst: 4 apr. 2024

Baby-ochtend: Van liggen naar lopen
Donderdag 11 april, 11.00-12.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven
Deelname gratis na aanmelding


Tijdens de gezellige baby-ochtend in de Bibliotheek Veldhoven neemt jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau Anne-Marie van der Leij (groot)ouders mee in de motorische ontwikkeling van kinderen: van liggen naar lopen! Ze geeft ook informatie over opvoeding, praktische tips en beantwoordt alle vragen. Lees- en mediaconsulent Monique Laudy van de Bibliotheek Veldhoven geeft voorlees- en boekentips om de motorische ontwikkeling te stimuleren. En uiteraard is er voldoende gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.


Praktische informatie

De baby-ochtend is 1x per 2 maanden, de ochtend over motorische ontwikkeling is op donderdag 11 april van 11.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven en bedoeld voor kinderen vanaf 0 tot ca. 1,5 jaar en hun (groot)ouders. Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden via www.bibliotheekveldhoven.nl/baby


Parkinson en adem

Donderdag 11 april, 19.00-20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven
Deelname gratis na aanmelding

Presentatie over de oorzaken en gevolgen van de ziekte van Parkinson op de ademhaling.

De ziekte van Parkinson heeft grote invloed op de ademhaling. Vanuit de fysiotherapie is het 'adem bewegingsapparaat' dan ook een specifieke invalshoek. Dit zijn alle botten, spieren, banden en gewrichten die gebruikt worden bij de ademhaling. In de presentatie wordt duidelijk wat de oorzaken en gevolgen zijn van Parkinson op het adem bewegingsapparaat. Ook worden tips en trucs gegeven die men kan toepassen om het proces te vertragen.

Over de spreker
Spreker is Lousanne Tangelder, geriatriefysiotherapeut met specialisatie Parkinson. Ze werkt bij ParkinsonCompass en Fysiotherapie Veldhoven Zuid. Al vanaf 2006 verdiept Lousanne zich in de ziekte van Parkinson. In 2023 volgde zij een specieke training over Parkinson en adem die is ontwikkeld vanuit het Radboud ziekenhuis. Verder is ze vrijwilliger voor de Parkinsonvereniging en het YEP (Young En Parkinson) kernteam in het Radboud ziekenhuis.

Ook medewerkers van SWOVE (Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven) zijn aanwezig om te vertellen wat deze stichting kan betekenen voor Parkinson-patiënten en mensen in hun omgeving.

Praktische informatie
De informatieavond over Parkinson en adem is op donderdag 11 april (Wereld Parkinson Dag) van 19.00 tot 20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis na aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/parkinson 

Kindercollege: Griezels en mysteries

Woensdag 17 april, 15.00-16.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven
Deelname € 5,-, leeftijd 8 t/m 12 jaar

Op aarde, onder water en in de ruimte gaat Sandra van Dam van Curiosityworld met de kinderen allerlei griezels en mysteries bekijken en misschien wel oplossen. Zo gaan ze in het diepe meer van Schotland op zoek naar het monster van Loch Ness. Na een bezoek aan Atlantis maken ze op aarde een reis langs de mythes rondom spoken, heksen en geesten. Waar komen de verhalen vandaan en waarom is Stonehenge zo’n mysterieuze plek? Ze verlaten tot slot de aarde en stijgen op naar de ruimte. Hoe zat het ook alweer met het gezicht van Mars, wat is een zwart gat en bestaat er leven op andere planeten? Kortom, een spannende reis langs interessante plekken met een serieuze knipoog naar de wetenschap. En aansluitend een leuke en leerzame workshop!

Praktische informatie
Het Kindercollege over griezels en mysteries is op woensdag 17 april van 15.00 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname kost € 5,-, de geschikte leeftijd is 8 t/m 12 jaar. Op 19 juni staat nog een Kindercollege op het programma, over de Noordpool. Meer informatie en kaarten bestellen: www.bibliotheekveldhoven.nl/griezels


Loopbaanworkshop: Netwerken
Donderdag 18 april, 11.00-13.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven

Deelname gratis na aanmelding


Loopbaanadviseur Tosca Goes geeft een workshop over netwerken. Ze vertelt onder meer wat netwerken is en hoe het leuker én makkelijker kan. Ook deelt ze haar kennis met online en offline netwerken, geeft ze praktische tips en vertelt ze wat mensen het beste wél en beter niet kunnen doen bij het netwerken.

 

Over Tosca Goes

Loopbaanadviseur Tosca Goes laat zien wat een goede voorbereidingoplevert bij een sollicitatie en hoe mensen hun kwaliteiten zichtbaar kunnen maken. Haar specialisme is jobmarketing en zichtbaarheid.


Praktische informatie en aanmelden

De workshop is op donderdag 18 april van 11.00 tot 13.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis, vooraf aanmelden via: www.bibliotheekveldhoven.nl/netwerken


Loopbaanadvies in de bieb

In de Bibliotheek Veldhoven kan iedereen terecht voor gratis loopbaanadvies. Elke eerste vrijdag en derde maandag van de maand zijn er loopbaanspreekuren. De spreekuren zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Daarnaast staan tijdens de Week van de Loopbaan (jaarlijks in september) extra spreekuren en workshops op het programma. Buiten deze week worden ook regelmatig workshops aangeboden, waaronder de workshop 'Netwerken' door Tosca Goes.

Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/loopbaanadvies


Elke maand als eerste de krant in je inbox?
<< MAILCHIMP FORM? >>

Krant online lezen?
Volg ons
Adverteren?
Bel naar 040-8431216 voor meer informatie